mbokani

Dopparedan

Kategori: Allmänt

Ni vet den där känslan när man kompar ut från jobb för en två veckors ledighet/arbetslöshet, cyklar hem och missar en 15% chans att få ett okontrollbart ryck och flyga över styret, hamnar till slut på Tych och har den absolut bästa spontanfyllan med det absolut bästa klientelet som någonsin funnits på Östergatan 3? Vinglar hem, kollar världens bästa film och somnar direkt efter. Vaknar vid 11.30 av Radivojes lena stämma, studsar upp, gör sig i ordning och svidar på sig, drar ner till det lokala och intage en frukost bestående av en mediumstekt Tychobiff med het bea, ackompanjerad i kroppens smältning av en Hof och en Staro P medan man läser KvP och laddar för en episk batalj i Landskronas utkanter?
 
Sen vet ni den där känslan när man försöker styra upp ett fint förjög med Tycho, Premier League och kall öl som främsta kännetecken? En tredjedel av festsällskapet agerar entusaistiska i Facebook-eventet, endast som en avledningsmanöver för att istället sticka till badet och relaxa. En tredjedel är lite mer ambitiösa, har brainstorm-möten veckor i förväg. Möten som antagligen låter ungefär så här:
 
- Hmm, låt se nu, vad hatar Mbokani mest av allt i hela världen?
- Kapitalism, patriarkatet och människor som inte respekterar Spotify-queuen?
- Mjo...men något mer konkret, som vi kan använda i avskräckande syfte?
- Jag har det! Rökning!
- Ja, just det! Briljant! Hur utnyttjar vi det faktumet till max?
- Enkelt. Vi åker till ett annat land där rökning inomhus är tillåten, så sitter vi där och bolmar utav bara helvete!
- Jaa, perfekt! Nu när det är kallt ute så är det ju klockrent, man kan ju inte rimligtvis sitta ute i slutet av December! Vem kollar upp tåg- och båttider?
 
Den sista tredjedelen kör ett lite lömskare upplägg, fast ändå väldigt enkelt. I likhet med förstnämnda tredjedel så agerar man entusiastiskt och positivt på upplägget, bara för att därefter helt sonika skita i att komma. Dessa tre beståndsdelar leder till att allas er undertecknande anti-hjälte sitter ensam i sin lägenhet med en Becks, maxar högtalarna och kollar på den moderna fotbollen vs Liverpool. En kombinering av två diametrala känslor av eufori och svår depression. Jag känner mig minst sagt kluven.
 
Och se där, då fick ni samtidigt en grundkurs och en exemplifiering av det där uttrycket som i vardagligt tal förkortas: S.D.B. Shi (miljonsvenska för "inte"). Den. Bjuden.
 
Skål! :)

KOMMENTARER:

  • Dolmen säger:
    2013-12-21 | 18:48:05

    Loser

Kommentera inlägget här: