mbokani

Mbokanis 2014

Kategori: Allmänt

2014 - året som började med 3 kyssar vid 12-slaget och sen bara blev bättre.
 
Inte så kul när Casper och Alfred åkte till Australien. Men det var kul när dom kom hem. Hoppas ni har en trevlig kväll i Köpenhamn.
 
I slutet på januari blev det en fet sammankomst i Finland när kusin Jeanette gifte sig med Benjamin.
 
Super Bowl-natt, hosted by Jens på Sturestreet.
 
AfterSki
 
Times när jag började jobba med att göra dressing i Dalby.
 
Den årliga medlemsresan till London. There's only one Felix Magath!
 
Började jobba på Mectec #smal
 
Håkan i Göteborg 👌
 
Midsommar - alltid en fröjd
 
 
Paintballen - GG:s paradgren
 
Giro d'Gardet - ny tradition
 
Åkte upp till brorsan i början av semestern.
 
Vidare till Ventspils.
 
Därefter kapade jag några bekantas charterresa till Ios (saknade inbjudan).
 
En rolig vecka med Rim, Flu, Jens, Mårten och Lundstedt.
 
Vi gick till Champions League
 
Turin
 
Vi vann femman
 
BK Wormo ❤️
 
Vi vann SM-guld
 
Solna
 
Madrid
 
Rotherham
 
Charlton under the floodlights
 
Road house.
 
Fick bli St Andrews pga missat flyg.
 
Arbetsintervju i Stoke helgen efter.
 
O'Learys har bjudit på några bra kvällar, vissa bättre än andra.
 
Mina tre bästa vänner 2014
 
25-årsfest hos Tane
 
Kvinnan (stans bästa bartender) som har gjort mig till den jag är, på gott och ont. 
 
Pireus
 
7.0
 
Julafton
 
Juldagen
 
De flesta händelser ovan finns ju redan dokumenterade i bloggen under årets gång men i ett sammanställt format så får man onekligen en annan överblick av ett riktigt, riktigt fett år. 3 jobb, 8 länder, 1 torterad lever och 0 vunna nobelpris.
 
Nu är det nyår igen, verkar vara väldigt många fester där ute i vårt avlånga land som man inte hört något om.... Själv har man halsont, rinnande näsa och ska upp halv sju imorgon bitti. Vi kör.
 
Mbokanis Nyårslöften 2015:
- Gå ner till 80kg
- Skaffa tjej
 
XOXO

Baby it's cold outside

Kategori: Allmänt

Juldagen blev måhända inte lika dynamisk och omväxlande stimmig som julafton, men icke desto mindre rolig. Började med Girls Just Wanna Have Fun-förfest hemma hos mig, det var betydligt roligare än vad det kanske verkar på bilderna nedan...
Vid 22.45 drog vi ner till Tages, som öppnade 23.00, för att ta stämpel och slippa kökaoset när pubarna sen stänger vid 1. Tyvärr var vi inte direkt ensamma om den tanken, just då vid kvart i så strömmade det in folk utav bara fan från alla håll och kanter. Jag tror jag tappade 5-10 platser bara på att växla några snabba ord med hen som jag sprang på utanför Guldfynd. När vi väl ställde oss i kön så såg det ändå hyfsat lovande ut, det var kanske 30-40 personer före. Sen kunde man ju addera 10-20 trängare till den siffran också.
 
Det finns nog inget som säger så mycket om en person som när man i ett ordnat kösamhälle som Sverige väljer att helt skamlöst och med berått mod tränga sig före andra som väntat längre än en själv. Jag vet inte riktigt varför det är en betydande majoritet tjejer som lägger till sig med det beteendet, om det är någon prinsessan på ärten-mentalitet som kickar in så fort man druckit två cider, befinner sig i festmiljö och har en vagina? Som tur var/tyvärr så var jag fortfarande relativt nykter just då, annars hade en och annan i den kön fått lära sig veta hut á la när jag brann av i ölkön på vattenlandet i Ventspils...
 
På plussidan (för undertecknad) så hade vi hela Svalövs-maffian strax bakom oss i kön. Mycket blogg- och Billeberga GIF-banter med Ola, DS, Sumpen, Gaj, Jeppe, Pucken, Masse Friberg och Måns Lilja vill jag lova, en nödvändig humörhöjare och en paus för venen i min tinning som höll på att explodera.
#freevidde #politiskfånge
Inte fått så mycket kvinnlig närhet på hela året som på de 45 minuterna...
När vi till slut kom in vid 23.30-snåret så var man bra kall om fötterna, men nu var kvällens jobbigaste uppdrag slutfört. Även om man var brutalt törstig vid det här laget så stannade vi inte längre på Tagés än vad det tog för mig att hänga in jackan och slå en drill, det var inte världens drag om man säger så...
In på Tych istället, beställde två Hof direkt och i baren sprang jag även på Gustafssen som var i full färd med att beställa in 20 shotar. Efter där och då fanns det inga hämningar längre.
Troswall. (+1 på Ellinors minst sagt skeptiska blick)
Ja är det juldag så är det.
Syster och jag, alltid lika fotogeniska
 
Efter 1 (eller kanske lite innan det?) så blev det dags för Tages, då var det redan fullt pådrag där inne.
Kamrat Larsson, en vansinnig Lisa och en Mbokani
Gick ut till ingången för att ta ett samtal vid 01.30. Det var omöjligt att inte dra paralleler till Titanic och 3:e klass-resenärerna...
Pil i profil
Mums
Sprang på en allsvensk fotbollsprofil. Jeeee DS!
Sprang även på Suryoye-bror! Jag fick, med all rätt, kritik för att det är för få invandrare med på bloggen. Ett mer normkritiskt inkluderande bloggklimat utlovas hädanefter!
Partystimmung
Det är borgerligt med två groggar och en iPhone 6!
Alla vill inte vara med på bloggen(!!)...
Vissa är det ofta :) (+1 på photo bombningen)
Lads
Tuk!
Efterfest. Öppen för förslag.
Guselicious
Obesvarad kärlek - en unisont sågad roman i 723 delar, skriven av Conny Lavin.
 
Eftersom Sjöberg skulle upp och jobba tidigt idag så hade jag egentligen efterfest-förbud. Fick hålla ljudnivån till viskningar (även om vissa hade svårt för det) och fet musik på låg volym på mobilen.
 
Hemmamatch
Såg nu på morgonen att jag slarvade med trimmningen igår. Saknade dock praktisk betydelse då inte en enda person upptäckte/påtalade det igår.
Olivers-frukost (allt är förlåtet!)
Vill gärna ha en förklaring/ursäkt från hen som användar borgarplåster i min proletärlya..?

Idag har det förstås inte hänt så mycket. Det mest uppseendeväckande är att även den tredje Rhodos-brorsan numer hälsar på mig med förnamn och att jag till slut (efter 5 säsonger) har gett upp hoppet om att hitta bra prisvärda ytterbackar på FM och därför gått över till 3-5-2.
 
Imorgon kl 10 är det fotboll på Korpen med BK Wormo, vi får väl se hur det kommer gå. Min fysiska status, mitt halsont och min enorma förkärlek till Gábor Király kan kanske ge en hint om vilken position och utstyrsel jag kör på imorgon.
 
XOXO
Vän med svärmor på Facebook

Antifascism är alltid självförsvar

Kategori: Allmänt

Jaha, var fan ska man nu börja... Efter Statoil kom vi till sist hem till Slim och Sara för att kicka igång förfesten, som var minst sagt segstartad. Men det tog sig efterhand som folket strömmade till, inte minst de här gossarna:
Juckeking är glad för sin Julebryg!
 
Vi var ett gäng som utgjorde förtrupp ner mot stan, klockan var kanske midnatt. Eftersom den heliga Hofens tempel Tych hade julstängt så tog vi sikte på Speakers, men först upp till undertecknad för lite Minttu-roulette-smakprovning. Sen av med jackorna, ner på Speakers och höll låda där någon timme. Sen drog vi till julens mest naturliga mötesplats - Tagés.
Vid det laget börjar jag minnas dåligt, speciellt den kronologiska ordningen, men kamerarullen är satan i det fullmatad som tur är... 
Bror Borg - Skånes nästbästa målvakt!
Efterfestkungarna. CLP som för övrigt introducerade mig för uttrycket "Chilicheese-mage".
Lads i det högkvalitativa hänget bredvid trappan. Black Jack-bordet vaffanculo.
Fanbild 1
Fanbild 2. (OBS! Binnie Lindberg!!!!)
Syster.
Casanova
 
De få saker jag kommer ihåg är att jag brände alla 400 spänn som jag tog ut vid inträdet och ändå fick Stolle lösa ut mig vid sista ölen då jag dels hade missat att jag bränt alla min dollar och dels glömt bort att dom inte tar kort i baren på Tages. Eller förvisso, det är nog inget som jag egentligen kommer ihåg så mycket som att jag såg det i en anteckning på mobilen innan idag. Sen höll jag på att få stryk av en nazist inne på toaletten enbart för att jag sjöng Internationalen... Som tur var så fanns det gott om folk där inne som kunde avstyra det hela, men han slet sönder majoriteten av mina skjortknappar.
 

Skjort-incidenten hände nog "lagom" till stängning tror jag bestämt, för efter jag fått ett par klagomål(!) på min öppna skjorta så gick jag och slängde den, gick upp till mig och tog på en FFC Sweden-T-shirt och drog ner till Olivers för lite nattamat. När jag ändå var uppe i lyan så passade jag på att ta ett ölflak till efterfesten hos S&S, av oklar anledning så valde jag att inte samtidigt ta på mig en tröja, jacka eller åtminstone en halsduk. Lagom nöjd med det idag när halsen gör kaosont och känns svullen som fan. Men skit samma, efterfesten kom jag till slutligen men gjorde väl inget större avtryck (fast både ja och nej). Av oklar anledning så bjöd jag bort typ hela flaket, delvis till folk jag aldrig träffat förr, satt mig på en stol och åt After Eight i typ 5 minuter innan jag fick ett plötsligt infall av självinsikt och kom på att jag var för full för att vistas bland andra människor. Så jag tog helt sonika After Eighten och gick slalom hem den lika långa vägen, ett pit stop in om Olivers, som egentligen hade stängt men mina brödrar kicka mig 5 till av nattmatens oslagbara #1. Träffade Slim(!) där, som hade lagom ångest över att gå hem till sin(?) kaosefterfest.
Vaknade vid 14-tiden idag tror jag. Halvknäckt av att Olivers, Rhodos och MT i tur och ordning svek mig en dag som denna så kom jag till slut till Tych, tog en burgare för avhämtning, sen hem och fortsätta spela FM. Har inte varit så värst bakfull(!), mest stört mig på min totalhavererade hals. Först nu vid 20 har jag påbörjat juldagsfestandet mer formellt. Med tanke på gårdagsnattens förehavande så ser jag fram emot natten, som är årets mest stimmiga partynatt, med lika delar tillförsikt och ångest. Blir djupt besviken om jag, Tane och Viola inte sitter i en taxi på väg till Osby för att hälsa på Pål Lundin vid 4-snåret i natt....
På återläsande!
 
XOXO
AFA