mbokani

Fairytale of Landskrona - Del 3

Kategori: Allmänt

Även om undertecknad, som tidigare nämnt, är något av ett maskinellt underverk så finns det ändå gränser för vad en klarar av. Därför såg jag till att det blev åtminstone 8 timmars sömn som förberedelse inför julhelgens grande finale; juldagen. Strax efter lunch knallade jag ner till mitt andra vardagsrum; Tycho Brahe. En burgare tryckte in, en Hof sänktes och två Minttu gurglades ner i rask takt.

 
Därefter hade jag stora planer för en grandios juldagsförfest fyra våningar upp, men tyvärr verkade dom flesta ha fullt upp med julfirande, släkt och sånt tjafs. Det var inte så att sällskapet inte höll måttet, tvärtom. 
 
 
 
Är 100% på att Tane var med i detta foto när det togs, men i efterhand så var han puts väck. Den gamle sossen fick bli infälld istället.
 
 
VIP-rökrutan
 
Efter ett tag skulle dom rikaste knösarna iväg till en fest som vi andra dödliga bara kan drömma om. Därför fick jag och de andra arbetarna Affe, Bäver och Rickie åka ut till Curla, stadens stora nöjeskomplex, för att roa oss. Och som vi roade oss! Större delen av tiden spenderades med att spela Shuffleboard, och dra mig baklänges vad skojigt det var! Tänk typ curling, fast i miniformat och utan is. Som tur var så hamnade jag i lag med koordinations- och spelfenomenet Alfred Sandell. Kan berätta att man inte kan göra det mycket bättre än så här:
 
 
Efter att ha piskat Billeberga GIF-duon utan större problem (en riggad bana i andra set putsade bara siffrorna en aning) så körde vi kvitt eller dubbelt i en runda bowling:
 
 
I slutändan inte mycket att snacka om där heller. När klockan började närma sig 22.00 så kände vi oss rätt klara med lekandet och siktade mot stan. Eftersom vi inte hade käkat på rätt många timmar så kändes Olivers som ett lämpligt första-stopp. Då kan man bli så här glad när man får en Fish&Chips i näven:
 
 
Efter det blev det Tycho. Vi började med en shotbricka Minttu och sen ökade vi. Då kan det bl.a. se ut så här på Tages:
 
 
Som synes så var det en ganska stimmig afton på stadens nattklubb #1. Ruggigt mycket folk, vissa blev ganska svettiga och dansgolvet fick verkligen lida. 
 
 
Queen #1, Mbokani, Queen #2, Queen #3
 
 
En hyllning till en wingwoman utan samarbetssvårigheter! Lillebrors syrra, ergo sum: My sister from another mister!
 
Efter tre dagars konstant krökande in på småtimmarna så ser en maskin så här pigg ut efter uppstigning 08.00 till en jäktig arbetsdag:
 
 
xoxo

Fairytale of Landskrona - Del 1

Kategori: Allmänt

Tänkte göra ett mastodontinlägg om denna magiska jul i mellandagarna, men för varje gång jag tittar till kamerarullen så inser jag att jag antagligen kommer gå under av skrivkramp under en sådan insats. Och när jag, med goda grunder, har förhoppningar om att denna (juldagen) afton kommer bli något alldeles extra så är det kanske på sin plats att istället bereda plats för ett andra kapitel som helt och hållet avhandlar dagen efter dopparedagen. Men om vi börjar där vi slutade senast, på lillejuls kväll, så blev den kvällen ganska så exakt som jag hade tänkt mig. En trevlig uppesittarkväll med julfirande hemma hos Farsann med bl.a. lite high level multitasking:

 
Efter treans bingo begav jag mig hemåt för lite uppvärmning i min ökända Mt Everest-lägenheten på Stora Norregatan/Östergatan med två av mina absoluta favoriter, här förevigade med en potatiskamera:
 
 
Tyvärr missade jag att föreviga när min fru Amy kom på besök och förgyllde vår lilla förfest, men ni förstås säkert själva hur fantastiskt det var. Ner på Tych en sväng och sen vidare till Tages. Betydligt mindre folk än jag hade väntat mig, men å andra sidan går ju kvalitet före kvantitet:
 
 
 
 
 
Som synes; glada, vackra och underbara människor all over the place.
 
Efter minimalt med sömn så var det inte mycket att be för på julaftons morgon, den fantastiska jultraditionen med matta-spelande i Svalöv vill jag inte missa för allt smör i Småland. Har missat alltför många av dessa morgnar pga julfirande i andra delar av landet och Skandinavien, men med en förträfflig privatchaufför som Nitz från dörr till dörr så var det helt enkelt omöjligt att hitta ursäkter. Jag kände för att föreviga utseende-diskrepansen mellan hur man ser ut när man står och poserar glad som en speleman bredvid en kvinna vid namn Valentina på Tagés dansgolv och hur man ser ut fyra timmar senare efter en halvtimmes sömn utan en Valentina vid sin sida:
 
 
Här har ni ett gäng riktiga jävla kärnfamiljsbarn:
 
 
Här får ni en fotosession med dagens överlägsna vinnare (3 prickar, 2-0 i avgörande klunsen). En stillbildssekvens med en målvakt/back/mittfältare/anfallare som har terroriserat B-lagsförsvar i västra skåne med gudabenådad teknik och nästan provocerande perfekta sulfinter i snart 10 års tid.
 
 
Titta så graciöst han flyter fram över golvet. Balansen, koordinationen, hållningen. 
 
 
Återigen; balansen! Positioneringen, den perfekta kroppssammansättningen, bollen nära kroppen, redo att terrorisera vilken världsmålvakt som helst med ett en sträckt vrist från vänsterfoten.
 
 
Champion.
 
 
Julfirande-gruppfoto med farmor och syrran.
 
 
Engelsk jultradition. Tydligen.
 
 
Julhälsning med en annan del av familjen från en annan del av jordklotet. <3
 
 
 
"Gör den fulaste minen du kan"
 
 
Inför andra säsongen av Snoken och Klotets barnprogram, nu med vår nya sidekick: Pilen.
 
 
"En alban med julkänsla - det ser man inte varje dag!"
 
 
 
 
 
 
 
Sen var det en exceptionellt fin och vild fyllekäks-session på 261 och halvan:
 
 
 
 
 
Vamos!
 
xoxo

Svart jul

Kategori: Allmänt

Jag kan inte med 100% säkerhet utröna om det är 50cl Monster, oförställd julglädje eller något annat mer svårdefinierat som flyter genom min kropp just nu, men så här sanslöst buzzing har jag inte varit på väldigt, väldigt länge. Den körigaste arbetsdagen på oerhört länge börjar lida mot sitt slut och jag är helt ledig de kommande två dagarna. Min julplan handlar om att i största möjliga mån hålla mig inom min gyllene triangel; Hem - Tych - Tagés. En tredimensionell triangel som just denna helg kan liknas vid en Bermudatriangel där alla former av ångest, pessimism och bekymmer försvinner spårlöst och ersätts istället av extas, fuldans och efterfester med ett persongalleri som Seth McFarlane inte hade kunnat dikta ihop bättre.
 
Under de närmaste 56 timmarna så planerar jag att dricka ungefär en White Russian för varje "en *****lott.....med vinst(hehehehehhhe)!" jag har fått höra idag. Jag ska dricka, fuldansa och må nästintill perfektion under ett par magiska dagar och nätter. Jag kommer kröka tills det blöder ur öronen och samtidigt spela matta imorgon bitti och jobba på måndag men ingenting kommer bromsa mig, jag kommer vara en maskin. Alla neurologer, onkologer och omtänksamma vänner och familj får ursäkta, jag kommer trotsa dubbelseende, kramper och allting denna arma nervsjuka kropp slänger i min väg. När jag valsar in på valfritt etablissemang i centrala Landskrona och får syn på Tane/Mårten/Viola/Jip/valfri annan favoritperson så kommer ni bara se en närmast manisk Mbokani som kommer "grab life by the crack and lick the crap out of it". Låt oss ha det! Väl mött! Vamos!
 
xoxo