mbokani

Utan praktisk betydelse i Aten - Prolog

Kategori: Allmänt

Strax innan halv fem så var jag klar med måndagens, tisdagens och onsdagens jobb och det blev dags att stämpla ut för ännu en liten minisemester i #ChampionsLeagueLivet's tjänst. Det blev sedermera stadsbussen direkt till Tych för ett kvällsmål bestående av en pommestallrik med bea (inte Stefansdotter) och en pint Carlsberg Hof. Hann inte mer än att i princip svälja sista tuggan/klunken innan det blev dags att snabbt gå hem och svida om från Umbro-träningsbyxor till jeans och sen gå direkt till Folkets Hus för kvällens medlemsmöte med partiet. Ett möte som framförallt handlade om att välja partiets kommunalråd och ledamöter till diverse kommunala nämnder för den kommande mandatperioden. Efter en del slutna omröstningar så drog mötet ut på tiden, men när krutröken lagt sig drygt två och en halv timme senare så stod det klart att mbokani.blogg.se:s huvudskribent har blivit vald till nämndeman vid tingsrätten och ersättare i kommunstyrelsen (kommunens högsta verkställande organ, skulle kunna liknas som "kommunens regering") för de kommande fyra åren.
Strax efter 21 så blev det dags för en rask promenad ner till Tycho Brahe för att möta upp mina goda vänner Linus, Casper och Ludvig. Hofen och granatäpple-Gajolen serverades i stadig takt av BK Wormos allra mest rutinerade nyförvärv inför säsongen. Undertecknad tog även sin journalistiska gärning till nästa nivå då en djuplodande intervju med nämnde Jolsson gjordes under muntra former. 

Efter ett tag dök även kvällens chaufför Alfred upp (underbar människa, jag känner honom mycket väl) och tillsammans stängde denna glada kvintett Tycho Brahe runt midnatt. Då Tages tyvärr inte hade öppet denna gudsförgätna måndagkväll så drog vi upp till Gamla Kyrkogatans allra mest mytomspunna paradvåning för en köksefterfest med screwdrivers och ett kulinariskt Maccaroni&Cheese-mästerverk.

Vet inte riktigt vad klockan var när vi inte så mycket gick och lade oss, utan mer "passed out" i säng och soffa. Jag däckade mellan Affe och Cap i sängen men när jag gick upp för att tömma blåsa på småtimmarna hade Cap tydligen tröttnat på mitt och Odes sågverk, så han hade helt sonika lagt sig raklång ute på mitt köksgolv (tack och lov att autocorrect uppfattade och föreslog ändring när jag först skrev "könsgolv") istället.

Strax efter halv fem så var sällskapet redo för avfärd men en kombination av att vi var för sent ute och att Alfred hade parkerat bilen halvvägs till Eslöv så hann vi inte med 05.01-tåget från Lund, men det saknade praktisk betydelse då vi ändå hann med flyget 06.25.

To be continued!

XOXO
Mbokani
Kommentera inlägget här: