mbokani

Post-9.0

Kategori: Allmänt

En av få dagar som kan mäta sig med själva julfesten är tveklöst dagen efter julfesten. En dag som t.ex. kan börja med att jag skriver blogginlägg samtidigt som Snoken sitter (ja, sitter) i min dusch i ca 1 timme, lyssnar på musik från sin mobil och testar om varmvattnet eller syret i badrummet tar slut först. Sen kan man kanske promenera ner till Rhodos för att träffa Ellemannen, Ekvall, Cappe, Affe, LMK och Åberg för att inmundiga lämplig dagen efter-måltid till helt absurda skrattsalvor och historier.
 
Ett helt persongalleri på 24 personer ska dissekeras ner till molekylnivå. Karaktärsdrag, livsval, ölsinne, sjukfrånvaroprocent, sexuella preferenser, problem med ordningsmakten, tänkvärda citat - det finns inget som är för insignifikant för att avhandlas. Foton skickas runt bordet, minnesluckor fylls i och olika uttalanden och ageranden nagelfars in i minsta detalj. Gårdagen vävs efterhand ihop kronologiskt som ett How I Met Your Mother-avsnitt och till slut sitter samtliga där med insikten att man hade betydligt roligare än vad man minns och att man de facto mår betydligt bättre än vad man egentligen förtjänar. En särskild tanke gick förstås ut till det lilla barnet på Öresundståget som började gråta av Wikmans dumhet och den gamla tanten som efter landstigningen i Helsingör blev så trött och arg på vårt stämningsfulla sjungande att hon mer eller mindre bokstavligen kastade sig framför en bil för att få ett slut på det...
 
Efter stans bästa pizzeria så var vi några stycken som gick till det lokala för ett par återställare och för att fortsätta ljugandet. Efter Tycho blev det en snabbvisit på Videomix för att shoppa förnödenheter lagom till eftermiddagens fotbollshöjdpunkt; Man City-Arsenal. Till slut var det bara jag, Wikman och Wikmans röster kvar. Vi kollade första halvlek av Barcelona-derbyt (Vamos!) och sen avslutade vi helgen med att raida McDriven. Sammantaget betyg på helgen: 11/10.
 
Idag var det tillbaka till verkligheten för en hårt arbetande knegare som undertecknad. Sovmorgon till ca 11.30, ner på Tych för att kolla så allt var lugnt (grannsamverkan at it's best), sen vidare till Stadshusets översta våning för ca 2 timmars sammanträde med Kommunstyrelsens personalutskott. Det avhandlades lite andra saker kring det bordet än på Old Irish Pub i lördags kväll, om man säger så. Men oavsett om det är en dragning om Landskrona Stads lönekartläggning 2016 från stadens HR-strateg eller man pratar CM98 och Hypnotic Game med Big Slick över några fatöl på OIP så har väl allting sin charm, tid och plats.
 
Efter stadshuset gick jag till City Gross för att proviantera inför kvällens tacomys med Violacapo och Stekvall. Det var en ren skräckupplevelse kan jag meddela. Jag var inte riktigt säker på om dom spelade in en scen till Zon 261 eller om det var en faktisk Zombieapokalyps som brutit ut under mina få timmar i stadshuset. Denna tidiga eftermiddag strax innan jul var City Gross fullknökat med människor som planlöst irrade omkring med kundvagnar, korgar och egna kassar i en kaotisk röra. Tomma, flackande blickar blandat med ytterst bristfällig koordination, den ena mer ovetande/oförstående än den andra till att det faktiskt existerar medmänniskor (motmänniskor?). Efter ca 10 minuters parerande av plötsliga riktningsförändringar och tvära panikbromsningar så lyckades jag smita ut genom självscanningskassan och ta mig, med nöd och näppa ska sägas, ut med livet i behåll.
 
På tal om motmänniskor så börjar det bli dags för mig att diska upp (min diskstrategi är betydligt mer re-aktiv än pro-aktiv) lite inför kvällens Tacomåndag. Merseyside-derby och en hel kvälls intrikata, sofistikerade och samhällsutvecklande konversationer står på agendan. Vamos!
 
xoxo
Kommentera inlägget här: